Vecka 41. 100% REN HÅRDTRÄNING

Vecka 41 är äntligen här då vi jobbar med att uppmärksamma doping. Vi jobbar löpande mot doping hela året om för att minska användningen av och tillgången på anabola androgena steroider (AAS) och andra dopningspreparat på våra träningsanläggningar.

Dopning med anabola androgena steroider (AAS) är ett växande folkhälsoproblem. När media rapporterar om dopning är det oftast kopplat till idrotten. Men i Sverige är idrottsdopningen i dag ett mycket begränsat problem. Den stora merparten som dopar sig är motionärer på gym, fjärran från tävlingsidrotten, som tar AAS för att snabbt bygga muskler i jakten på ett idealutseende.
Minst 40 000 svenskar uppskattas dopa sig varje år, men mörkertalet är potentiellt stort. I dag startar PRODIS (Prevention av dopning i Sverige) sin traditionella “Uppmärksamhetsvecka” för att lyfta problemet med dopning. Under veckan sker manifestationer och aktiviteter på de omkring 600 träningsanläggningar runtom i landet som arbetar förebyggande enligt metoden “100% Ren Hårdträning”.
Läs mer om dopningen i Sverige och det förebyggande arbetet på www.renhardtraning.com/bakgrund
#renhårdträning

Come as you are. Leave as a Star.